Menu od 2021.03.01 do 2021.03.05
2021-03-02
DZIEŃ TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIE- CZOREK |
01.03.2021 PONIE- DZIAŁEK |
Kremowy twarożek z truskawkami, szynka wiejska, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. | Krem z marchewki z mleczkiem kokosowym. Makaron świderki lubella ze szpinakiem, boczkiem parzonym, św bazylią i mozarellą. | Banan. |
02.03.2021 WTOREK |
Parówki berlinki, ser ementaler, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pigwą. | Zupa krupnik z kaszy bul gur z natką pietruszki. Kasza kuskus, pierś na parze, bukiet warzyw na maśle. | Ślimaki z mąką kokosową i twarogiem (wyrób własny) |
03.03.2021 ŚRODA |
Pasta z czerwonej fasoli, indyk pieczony, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, pieczywo pszenno-orkiszowe, masło, herbata z owoców leśnych. | Zupa kalafiorowa z koperkiem. Ziemniaki z koprem, kotleciki mielone, buraczki z sokiem z cytryny. | Pudding jaglany na mleku z musem wiśniowym. |
04.03.2021 CZWARTEK |
Sucha żywiecka, pasta jajeczna, rzodkiewka, pieczywo pszenno-razowe, masło, kakao. | Zupa ogórkowa. Pierogi z mięsem i duszoną cebulką (wyrób własny), brzoskwinie w syropie. | Mix owoców. |
05.03.2021 PIĄTEK |
Pasta z łososiem, ser gouda, dżem truskawkowy, pomidor, pieczywo pszenno- żytnie, masło, herbata z imbirem i pomarańczami. | Zupa krem z zielonych warzyw ze św czosnkiem. Placki ziemniaczane, jogurt naturalny, cukier trzcinowy. | Mandarynki, gruszki. |
ALERGENY
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
- Mleko i produkty pochodne,
- Seler i produkty pochodne,
- Jaja i produkty pochodne,
- Ryby i produkty pochodne