Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2021.03.01 do 2021.03.05

2021-03-02

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
01.03.2021

PONIE-
DZIAŁEK
Kremowy twarożek z truskawkami, szynka wiejska, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. Krem z marchewki z mleczkiem kokosowym. Makaron świderki lubella ze szpinakiem, boczkiem parzonym, św bazylią i mozarellą. Banan.
02.03.2021

WTOREK
Parówki berlinki, ser ementaler, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pigwą. Zupa krupnik z kaszy bul gur z natką pietruszki. Kasza kuskus, pierś na parze, bukiet warzyw na maśle. Ślimaki
z mąką
kokosową
i twarogiem
(wyrób własny)
03.03.2021

ŚRODA
Pasta z czerwonej fasoli, indyk pieczony, sałata lodowa, kiełki rzodkiewki, pieczywo pszenno-orkiszowe, masło, herbata z owoców leśnych. Zupa kalafiorowa z koperkiem. Ziemniaki z koprem, kotleciki mielone, buraczki z sokiem z cytryny. Pudding
jaglany
na mleku
z musem
wiśniowym.
04.03.2021

CZWARTEK
Sucha żywiecka, pasta jajeczna, rzodkiewka, pieczywo pszenno-razowe, masło, kakao. Zupa ogórkowa. Pierogi z mięsem i duszoną cebulką (wyrób własny), brzoskwinie w syropie. Mix
owoców.
05.03.2021

PIĄTEK
Pasta z łososiem, ser gouda, dżem truskawkowy, pomidor, pieczywo pszenno- żytnie, masło, herbata z imbirem i pomarańczami. Zupa krem z zielonych warzyw ze św czosnkiem. Placki ziemniaczane, jogurt naturalny, cukier trzcinowy. Mandarynki,
gruszki.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne