Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2020.09.14 do 2020.09.18

2020-09-15

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
14.09.2020

PONIE-
DZIAŁEK
Krakowska parzona, kremowy twarożek z borówkami i malinami, pomidor, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło, herbata z cytryną. Zupa krem paprykowo-pomidorowy z natką pietruszki. Kolorowy makaron penne barilla ze szpinakiem, boczkiem parzonym, św ziołami i czosnkiem. Banan.
15.09.2020

WTOREK
Zupa mleczna z płatkami i miodem, szynkowa z kurczakiem, ogórek św, pieczywo pszennoorkiszowe(mielnik), masło, herbata z miętowa z melisą. Zupa ogórkowa. Kasza pełnoziarnista wiejska, pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie, fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle. Pudding
ryżowy
na mleku
z musem.
16.09.2020

ŚRODA
Pasta z ciecierzycy ze św bazylią, szynka gotowana, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie(mielnik), masło, herbata z pomarańczami i imbirem. Zupa barszcz ukraiński ze św majerankiem. Ziemniaki z koperkiem, nuggety z piersi kurczaka, mizeria. Jogurt
naturalny
z pełnoziarnistym
musli.
17.09.2020

CZWARTEK
Bułeczki maślane z makiem, kakao, gotowany filet z kurczaka, kiełki rzodkiewki, sałata masłowa, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło. Zupa krem z selera ze śmietaną i koprem. Lazanie z mozarellą i św bazylią. Jabłko,
placek
drożdżowy
z kruszonką
(wyrób własny).
18.09.2020

PIĄTEK
Ser królewski, schab benedykta z migdałami, sałata lodowa, rzodkiewka, pieczywo pszenno-żytnie(mielnik), masło, herbata z cytryną. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta (frosta), surówka z kiszonej kapusty na oleju z pestek winogron. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne