Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2020.06.22 do 2020.06.26

2020-06-23

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
22.06.2020

PONIE-
DZIAŁEK
Pasta twarogowa z kolorową papryką, żywiecka podsuszana, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło, herbata z cytryną i św miętą. Zupa ogórkowa. Makaro penne w sosie bolońskim ze św czosnkiem, bazylią i mozarellą. Puding
jaglany
na mleku
z sosem
toffi.
23.06.2020

WTOREK
Pasta jajeczna, szynka gotowana, rzodkiewka, sałata, pieczywo pszenno- żytnie(mielnik), masło, herbata miętowa z melisą. Zupa krem jarzynowy z czerwoną soczewicą i koprem. Ziemniaki z koperkiem, panierowana pierś z kurczaka z pieca, mizeria na jogurcie naturalnym. Chałka
z mąką
kokosową
i rodzynkami,
maślanka.
24.06.2020

ŚRODA
Naleśnik z dżemem, ser ementaler, pomidor, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło, herbata owocowa. Zupa krupnik z natką pietruszki. Makaron muszelki z truskawkami, jogurt naturalny. Budyń
śmietankowy
na mleku
z musli.
25.06.2020

CZWARTEK
Kasza manna z bananami, szynkowa wieprzowa, ogórek św, pieczywo pszenno- żytnie(mielnik), masło, herbata truskawkowa z pigwą. Zupa krem pomidorowy ze św bazylią. Kasza jęczmienna, zraziki wieprzowe w sosie, buraczki. Arbuz,
jabłko,
wafle
ryżowe.
26.06.2020

PIĄTEK
Pasta z zielonego groszku ze św bazylią, ser królewski, sałata lodowa, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-razowe(mielnik), masło, kakao. Zupa krem z gruszki i pietruszki z grzankami. Ziemniaki z koprem, paluszki rybne (frosta), surówka z kiszonej kapusty z olejem z pestek winogron. Morela,
truskawki,
ciasteczka
maślane.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne