Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2020.05.11 do 2020.05.15

2020-05-12

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
11.05.2020

PONIE-
DZIAŁEK
Ser tylżycki, ogórek św, szynka prasowana, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. Zupa barszcz zabielany ze św majerankiem. Spaghetti w sosie pomidorowym ze św bazylią, czosnkiem i mozarellą. Ślimaki
drożdżowe
z mąką
konopną,
twarogiem
i rodzynkami.
12.05.2020

WTOREK
Pasztet dziadunia ze śliwką, polędwica z indyka, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata malinowa. Zupa krem jarzynowy ze św imbirem i koprem. Kasza jęczmienna wiejska, pulpeciki wieprzowe w sosie, marchewka z groszkiem. Kasza
manna
na mleku
z musem
owocowym
i musli.
13.05.2020

ŚRODA
Pasta z zielonego groszku ze św bazylią, ser ementaler, pomidor, pieczywo pszenno- razowe, masło, herbata z pomarańczami i św miętą. Zupa ogórkowa. Kopytka z jogurtem naturalnym i cukrem trzcinowym. Mix
owoców.
14.05.2020

CZWARTEK
Szynkowa wieprzowa, pasta z czarnej fasoli z duszoną czerwoną cebulą, ogórek św, pieczywo pszenno-żytnie, masło, kakao. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ryż paraboliczny, pieczona pałka z kurczaka, surówka z marchewki z jabłkiem, ananasem sokiem z limonki. Strucla
z twarogiem,
owocami,
kruszonką
i lukrem
cytrynowym.
15.05.2020

PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser gouda, dżem morelowy, pieczywo mieszane, masło, herbata miętowa z melisą. Zupa pomidorowa z makaronem. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta(frosta), surówka z kiszonej kapusty z olejem z pestek winogron. Ryż
z jabłkami,
ananasem,
cynamonem
i cukrem
trzcinowym,
maślanka.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne