Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2019.10.28 do 2019.10.31

2019-10-28

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
28.10.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Pasta z zielonego groszku ze św miętą, sucha krakowska, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. Zupa krem z kalafiora z natką pietruszki. Makaron lubella w sosie bolońskim ze św bazylią, czosnkiem i mozarellą i parmezanem. Bułeczki
maślane
z rodzynkami,
maślanka.
29.10.2019
WTOREK
Pasta twarogowa z mango, szynka wiśniowa, papryka zielona, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pomarańczami i imbirem. Zupa włoska krem z zielonych warzyw z serem feta i koprem. Ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, brzoskwinie w syropie. Ciasto
dyniowe
z kokosem
i kruszonką.
30.10.2019
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i miodem, szynka delikatesowa z kurcząt, pomidor, pieczywo pszenno-razowe, herbata miętowa z melisą. Zupa fasolowa z parzonym boczkiem i św majerankiem. Ryż paraboliczny z jabłkami, gruszkami, cynamonem, cukrem trzcinowym i jogurtem greckim. Kisiel
z tartą
gruszką,
chrupki
kukurydziane.
31.10.2019
CZWARTEK
Parówki morlińskie, ser tylżycki, ogórek św, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata malinowa. Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami i natką pietruszki. Kasza kuskus z duszoną papryką, ogórkiem i św miętą, pałka z kurczaka, mizeria. Krążki
marchewki,
jabłko,
ciasteczka
maślane.
01.11.2019
PIĄTEK
     

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne