Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2019.10.07 do 2019.10.11

2019-10-08

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
07.10.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, twarożek kremowy ze św mango, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. Zupa z zielonej fasolki szparagowej. Makaron barilla penne ze szpinakiem i chudym parzonym boczkiem. Ślimaki
drożdżowe
z mąką
razową,
twarogiem
i owocami.
08.10.2019
WTOREK
Kasza manna na mleku z musem owocowym, polędwica z indyka, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pomarańczami. Zupa rosół z kluseczkami i natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem, kotleciki schabowe panierowane, surówka wielowarzywna. Mix
owoców.
09.10.2019
ŚRODA
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka gotowana, papryka zielona, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata malinowa. Zupa kalafiorowa z koperkiem i śmietaną. Kasza pęczak kujawski, zraziki wieprzowe w sosie, marchewka z ananasem. Strucla
z mąką
kokosową,
twarogiem
i rodzynkami.
10.10.2019
CZWARTEK
Zupa mleczna z musli, polędwica miodowa, sałata lodowa, kiełki brokuła, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata owocowa. Zupa jaglana z natką pietruszki. Ryż paraboliczny, paprykarz z piersi kurczaka z warzywami, czerwona kapusta z rodzynkami. Budyń
czekoladowy
na mleku
z sosem
waniliowym.
11.10.2019
PIĄTEK
Pasta twarogowa z wędzoną makrelą, ser tylżycki, dżem truskawkowy, plasterki ogórka, pieczywo mieszane, masło, herbata earl grey. Zupa jarzynowa z brokułami i św bazylią. Ziemniaki z koprem, kolorowa fasolka szparagowa w pomidorach z boczkiem i chudą kiełbaską i czerwoną cebulką. Mix owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne