Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2019.05.06 do 2019.05.10

2019-05-06

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
06.05.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Ser królewski, sucha krakowska, papryka czerwona, pieczywo pszennorazowe, herbata z cytryną. Zupa dyniowo-marchewkowa, ze śmietaną i natką pietruszki. Kasza pełnoziarnista pęczak, pulpeciki wieprzowe w sosie, marchewka z ananasem. Placek
z mąką
kokosową
i rabarbarem,
maślanka.
07.05.2019
WTOREK
Twarożek kremowy ze szczypiorkiem, rzodkiewka, indyk pieczony, herbata z malinami, pieczywo pszenno-żytnie. Zupa pomidorowa z ciecierzycą i natką pietruszki. Babka ziemniaczana z boczkiem parzonym, surówka coleslaw. Kasza
manna
na mleku
z wiśniami.
08.05.2019
ŚRODA
Pasta z białej fasoli ze św miętą, ser ementaler, ogórek kiszony, herbata z pomarańczami i imbirem, pieczywo pszenno-razowe. Zupa porowa z koperkiem. Ryż paraboliczny i dziki, bitki wieprzowe(schab) w sosie, owoce w syropie. Rogaliki
z mąką
konopną,
twarogiem
i rodzynkami.
09.05.2019
CZWARTEK
Pasztet szefa ze śliwką, sopocka drobiowa, ogórek św, kakao, pieczywo pszenno-żytnie. Zupa węgierska ze słodką papryką. Kopytka z jogurtem naturalnym i cukrem trzcinowym. Mix
owoców.
10.05.2019
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser tylżycki, papryka mix, herbata z cytryną, pieczywo pszenno-razowe. Zielony krem jarzynowy ze św bazylią. Ziemniaki z koprem, krokieciki rybne z fileta, surówka z kiszonej kapusty z olejem z pestek winogron. Pudding
jaglany
na mleku
z owocami.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne