Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.12.31 do 2019.01.04

2019-01-02

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
31.12.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Polędwica sopocka, ser ementaler, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa jarzynowa z brokułami. Makaron lubella świderek w sosie bolońskim z serem, św czosnkiem i bazylią. Mix
owoców.
01.01.2019
WTOREK
     
02.01.2019
ŚRODA
Szynka gotowana, pasztet drobiowy, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-żytnie, herbata malinowa. Zupa krupnik z natką pietruszki i mięsem drobiowym. Ryż paraboliczny z warzywami, sos koperkowo-jogurtowy. Chałka
serowa
z żurawiną
i kruszonką.
03.01.2019
CZWARTEK
Połówka jajka, szynka z kurczaka, kiełki rzodkiewki, pieczywo pszenno-razowe, kakao. Zupa krem z zielonego groszku ze śmietaną. Ziemniaki z koprem, pierś z kurczaka z pieca, surówka z marchewki z ananasem. Jabłko,
mandarynka,
flipsy.
04.01.2019
PIĄTEK
Twarożek ze szczypiorkiem, pasta z makreli, dżem wiśniowy, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa ogórkowa. Puree marchewkowe, gulasz z szynki, surówka coleslaw. Budyń
śmietankowy
z sosem
czekoladowym.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.