Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.12.03 do 2018.12.07

2018-12-05

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
03.12.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek kremowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, polędwica z indyka, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata malinowa. Zupa krem z kalafiora z koprem. Makaron lubella kolanko z twarogiem, miodem, bułką tartą na maśle i cukrem trzcinowym. Mandarynki,
jabłko,
banan.
04.12.2018
WTOREK
Jajecznica na szynce, sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem, dżem morelowy, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z imbirem. Zupa grochowa ze św majerankiem. Ziemniaki z koprem, fileciki z kurczaka w panierce, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką. Kasza
manna
na mleku
z musem
z owoców.
05.12.2018
ŚRODA
Pasta warzywna z czerwoną fasolą, polędwica sopocka, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa jaglana z natką pietruszki i śmietaną. Ryż paraboliczny i dziki, gulasz wieprzowy, buraczki. Racuchy
z jabłkami
i cukrem
pudrem.
06.12.2018
CZWARTEK
Twarożek kremowy waniliowy, szynkowa wieprzowa, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa krem pomidorowy ze św bazylią i czosnkiem. Kasza wiejska pełnoziarnista, leczo warzywne z mięsem wołowym. Mikołaje
maślane
z rodzynkami
i makiem.
07.12.2018
PIĄTEK
Pasta z łososiem, ser królewski, dżem z jabłek i wiśni (wyrób własny), pieczywo mieszane, kakao. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek. Mix
owoców

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.