Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.11.05 do 2018.11.09

2018-11-05

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
05.11.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Ser ementaler, szynka z indyka, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki. Makaron lubella świderki z twarogiem, miodem, cukrem trzcinowym i bułką tartą na maśle. Placek
ze śliwkami
i kruszonką.
06.11.2018
WTOREK
Twarożek z pomidorami, papryką i czosnkiem, szynka gotowana, kiełki rzodkiewki, pieczywo mieszane, herbata malinowa. Zupa barszcz zabielany. Kasza pęczak kujawski, zraziki wieprzowe w sosie, surówka z kapusty, marchewki, ogórka i czerwonej fasoli. Kasza
manna
na mleku
z musem
owocowym.
07.11.2018
ŚRODA
Pasztet z białej fasoli, szynka z indyka, papryka zielona, pieczywo pszenno-żytnie, herbata miętowa z melisą. Zupa jarzynowa krem z zielonych warzyw ze św bazylią. Ryż z warzywami, polędwiczki drobiowe z pieca, mizeria na jogurcie nat. Marchewka,
jabłko,
chrupki
kukurydziane.
08.11.2018
CZWARTEK
1/2 jajka gotowanego, szynka delikatesowa z kurcząt, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata z owoców leśnych. Zupa dyniowa z cukinią św imbirem i czosnkiem. Kopytka z cukrem trzcinowym i jogurtem naturalnym. Banan,
winogrona.
09.11.2018
PIĄTEK
Ser królewski, twarożek z pieczonym burakiem, papryka czerwona, kakao, pieczywo mieszane. Zupa ogórkowa. Ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta z mintaja, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.