Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.10.08 do 2018.10.12

2018-10-08

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
08.10.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Kremowy twarożek ze szczypiorkiem, polędwica drobiowa hani, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, nerbata z cytryną. Zupa krem ze św pomidorów z bazylią. Penne w sosie śmietanowym z warzywami i indykiem. Mix
owoców.
09.10.2018
WTOREK
Kasza manna na mleku z miodem, schab w majeranku, papryka czerwona, pieczywo pszenno-żytnie, herbata malinowa. Zupa dyniowa z imbirem. Kasza pełnoziarnista pęczak, kotleciki mielone, marchewka z groszkiem. Rogaliki
z twarogiem
i rodzynkami.
10.10.2018
ŚRODA
Polędwica z indyka, pasztet ze śliwką, ogórek kiszony, pieczywo pszenno-razowe, herbata z pigwą. Zupa żurek z białą kiełbasą. Kotleciki schabowe panierowane, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana. Mix
owoców.
11.10.2018
CZWARTEK
Parówki morlińskie, ketchup, dżem truskawkowy, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z melisą. Zupa ogórkowa. Kopytka z masłem i cukrem trzcinowym. Banan
12.10.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasta z łososia, ser królewski, papryka zielona, herbata miętowa, pieczywo mieszane. Zupa barszcz zabielany ze św majerankiem. Ryż paraboliczny z zielonym groszkiem, pieczona pałka z kurczaka, marchewka z ananasem. Jabłko,
marchewka,
flipsy.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.