Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.09.10 do 2018.09.15

2018-09-10

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
10.09.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek kremowy kanapkowy, szynka z indyka, papryka, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa porowo-ziemniaczana z koprem. Makaron lubella penne w sosie bolońskim ze św czosnkiem, bazylią i mozarellą. Mix
owoców.
11.09.2018
WTOREK
Kasza manna na mleku z owocami, polędwica sopocka, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa krem z zielonej fasolki z natką pietruszki. Ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, marchewka z masłem. Chałka
serowa
z owocami
goi.
12.09.2018
ŚRODA
Pasztet szefowej, ser ementaler, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata miętowa z malinami. Zupa jarzynowa z kalafiorem i koprem.Kasza wiejska pełnoziarnista, zraziki w sosie, surówka z młodej kapusty. Placek
śliwkowy
z kruszonką.
13.09.2018
CZWARTEK
Pasta z avocado, szynka gotowana, sałata lodowa, kakao, pieczywo, pszenno-żytnie. Zupa gulaszowa. Kopytka z jogurtem naturalnym i owocami. Ryż
z jabłkami,
bananami,
jogurt nat.
14.09.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser królewski, pomidor, pieczywo mieszane, herbata wiśniowa. Zupa krem z pomidorów ze św bazylią. Ziemniaki z koprem, panierowany filet z soli, sałatka bułgarska. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.