Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.08.06 do 2018.08.10

2018-08-06

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
06.08.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Polędwica sopocka, twarożek kanapkowy waniliowy, papryka zielona, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa krem z kalafiora z koperkiem. Kasza pęczak, pierś z kurczaka na parze w sosie, surówka coleslaw. Mix
owoców.
07.08.2018
WTOREK
Ser królewski, szynka wieprzowa gotowana, pomidor, herbata miętowa z melisą, pieczywo pszenno-żytnie. Zupa jaglana z natką pietruszki. Makaron świderki w sosie śmietanowym z warzywami i indykiem. Kisiel
truskawkowy,
chrupki
kukurydziane.
08.08.2018
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, polędwica z indyka, ogórek św, pieczywo mieszane, herbata malinowa. Zupa brokułowa ze św bazylią i św czosnkiem. Ziemniaki z koprem, gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym, marchewka z masłem. Kasza
jaglana
z musem
owocowym.
09.08.2018
CZWARTEK
Pasta warzywna z czerwonej soczewicy, szynka z kurczaka, sałata masłowa, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa węgierska ze słodką papryką i chudą kiełbaską. Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem. Mix
owoców.
10.08.2018
PIĄTEK
Pasta z łososiem i koprem, ser ementaler, polędwica z indyka, pomidor, pieczywo pszenno-razowe, herbata z limonką. Zupa krupnik z natką pietruszki. Kopytka z musem owocowym, jogurtem naturalnym i cukrem trzcinowym. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.