Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.05.07 do 2018.05.11

2018-05-07

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
07.05.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, ser królewski, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa krem z kalafiora z koprem.
Makaron ze szpinakiem, boczkiem parzonym, mozarella, św czosnkiem i bazylią.
Bułeczki
maślane
z kruszonką.
08.05.2018
WTOREK
Kasza manna na mleku z bananami, szynka gotowana, sałata masłowa, pieczywo pszenno-żytnie, herbata malinowa. Zupa krupnik z natką pietruszki.
Ryż długoziarnisty z groszkiem zielonym, pieczone udko z kurczaka, mizeria.
Arbuz ,
gruszka.
09.05.2018
ŚRODA
Pasztet drobiowy, polędwica z indyka, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo mieszane, kakao. Zupa ogórkowa.
Ziemniaki z koprem i masłem, zraziki wieprzowe w sosie, surówka z kapusty, marchewki, ogórek, kukurydza, sok z cytryny.
Chałka
serowa
z kruszonką
i rodzynkami.
10.05.2018
CZWARTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, sucha krakowska, papryka żółta, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa krem pomidorowy ze św bazylią. Naleśniki z dżemem, twarogiem i rodzynkami, jogurt naturalny. Banan,
chrupki
kukurydziane.
11.05.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ser salami, dżem, herbata z pomarańczami i imbirem. Zupa z gruszki i pietruszki. Kopytka z jogurtem naturalnym i musem owocowym. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.