Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.04.16 do 2018.04.20

2018-04-16

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
16.04.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka morlińska, twarożek kremowy z ananasem, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata malinowa. Zupa krem z zielonej fasolki z natką pietruszki. Makaron penne barilla kolorowy w sosie bolońskim ze św czosnkiem. Jabłko,
chrupki
kukurydziane.
17.04.2018
WTOREK
Pasta z grillowanej cukinii, szynka z indyka, ogórek kiszony, pieczywo mieszane, herbata z cytryną. Zupa barszcz zabielany. Ziemniaki z koprem, kotleciki schabowe, surówka z białej kapusty z jabłkiem, czerwoną fasolą i march z jogurtem naturalnym. Ryż
z jabłkami
i wiśniami
z cynamonem.
18.04.2018
ŚRODA
Kasza manna na mleku z bananami, ser królewski, sałata, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z melisą. Zupa pomidorowa z ciecierzycą i płatkami migdałowymi. Gnocchi szpinakowe z parzonym boczkiem i św bazylią. Place
karaibski
z kruszonką
i orzechami.
19.04.2018
CZWARTEK
Polędwica sopocka, pasztet drobiowy, papryka, kakao, bułka wrocławska, chleb oliwski. Zupa dyniowa z batatami i natką pietruszki. Ryż długoziarnisty, panierowany filet z kurczaka, sos tztazyki, warzywa z wody. Budyń
waniliowy
z sosem
czekoladowym.
20.04.2018
PIĄTEK
Ser morski, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa jarzynowa z gotowanym pstrągiem mleczkiem kokosowym i św kolendrą. Naleśniki z twarogiem i dżemem. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.