Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.03.05 do 2018.03.09

2018-03-05

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
05.03.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynka delikatesowa z kurcząt, ogórek, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa krem z kalafiorem i koprem. Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, mozarella, św czosnkiem i bazylią. Mandarynka,
placek
z wiśniami
i kruszonką.
06.03.2018
WTOREK
Pasta warzywna z batatami, sałata masłowa, schab pieczony z majerankiem( wyrób własny), pieczywo mieszane, herbata zielona. Zupa jarzynowa z brokułami i natką pietruszki. Ziemniaki z koprem, gołąbki w sosie pomidorowym, marchewka z groszkiem i masłem. Budyń
czekoladowy
z sosem
waniliowym.
07.03.2018
ŚRODA
Owsianka na mleku, szynkowa, papryka czerwona, pieczywo pszenno-razowe, herbata malinowa. Zupa pomidorowa z makaronem i koperkiem. Kopytka z sosem jogurtowym z czarną porzeczką. Muffinka
z wiśnią.
08.03.2018
CZWARTEK
Szynka z indyka, połówka jajka, sałata lodowa, pieczywo pszenno-żytnie, kakao. Zupa grochowa z boczkiem parzonym. Ryż jaśminowy, pierś z kurczaka na parze w sosie, buraczki z sokiem z cytryny. Kasza
manna
na mleku
z musem
z czerwonej
porzeczki.
09.03.2018
PIĄTEK
Ser ementaler, dżem wiśniowy, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata owocowa z imbirem . Zupa krem z marchewki z pomarańczą. Ziemniaki z masłem i koprem, paluszki rybne z fileta z dorsza, surówka z kiszonej kapusty z oliwą. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.