Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.02.12 do 2018.02.16

2018-02-12

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
12.02.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek ze szczypiorkiem, szynkowa, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata z limonką. Zupa krem z marchewki z pomarańczą. Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem, warzywami, św czosnkiem i bazylią. Rogaliki
z mąką
kokosową
i rodzynkami.
13.02.2018
WTOREK
Kasza manna na mleku z bananami, szynka gotowana, sałata masłowa, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa warzywna z kaszą jaglaną i natką pietruszki. Ryż knorr, pieczona na parze pierś z kurczaka w sosie, surówka coleslaw. Jogurt
naturalny
z owocami,
flipsy.
Budyń
waniliowy
z wiśniami.
14.02.2018
ŚRODA
Owsianka na mleku z miodem, pasta z piersi kurczaka ze śliwką, plasterki ogórka, pieczywo mieszane, herbata miętowa z cytryną. Zupa krupnik z mięsem i natką pietruszki. Kopytka ze śmietaną kremową. Mix
owoców.
15.02.2018
CZWARTEK
Pasta warzywna z czerwoną fasolą, ser gouda, polędwica z indyka, sałata lodowa, kakao, pieczywo pszenno-razowe. Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Kasza wiejska z cebulką, pieczeń rzymska w sosie, marchewka z groszkiem. Ślimaki
drożdżowe
z mąką
razową,
twarogiem
i brzoskwiniami.
16.02.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna, ser królewski, dżem truskawkowy, papryka, pieczywo pszenno-razowe, herbata z imbirem i pomarańczami. Zupa krem z zielonego groszku z grzankami. Ziemniaki z koprem, panierowane fileciki z mintaja, surówka z kiszonej kapusty z oliwą i natką pietr. Kisiel
owocowy,
herbatniki
maślane.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.