Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2018.01.08 do 2018.01.12

2018-01-08

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
08.01.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Pasztet drobiowy z żurawiną, ser królewski, plasterki ogórka kiszonego, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa jarzynowa krem z kalafiorem koprem i śmietaną. Kasza wiejska, pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie, buraczki zasmażane. Jabłko,
ananas,
krążki
marchewki.
09.01.2018
WTOREK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica sopocka, sałata masłowa, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa barszcz biały z białą kiełbasą.Tarta z warzywami z sosem śmietanowym, mozarella, św bazylią i czosnkiem. Banan.
10.01.2018
ŚRODA
Pasta twarogowa z wanilią, szynkowa, mix papryk, herbata miętowa, pieczywo pszenno-razowe. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ryż knorr z zielonym groszkiem, marynowana pałka z kurczaka, sos jogurtowo-koperkowy, sur. z marchewki z ananasem i sokiem z limonki. Kisiel
wiśniowy,
flipsy
kukurydziane.
11.01.2018
CZWARTEK
Kasza manna na mleku z musem porzeczkowym, pieczona pierś z indyka, ogórek św, pieczywo mieszane, herbata z imbirem i pomarańczami. Zupa krem z białych warzyw z grzankami. Ziemniaki z koprem, marynowane fileciki z indyka z płatkami migdałowymi, surówka coleslaw . Ślimaki
drożdżowe
z twarogiem,
żurawiną
i kruszonką.
12.01.2018
PIĄTEK
Pasta z makreli ze szczypiorkiem, dżem wiśniowy, ser salami, mix sałat, herbata malinowa, pieczywo pszenno-razowe. Zupa ogórkowa. Pizza z szynką pomidorami pieczarkami i sosem ze św pomidorów z bazylią. Muffinki
z suszonymi
morelami
i borówką.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.