Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2017.12.04 do 2017.12.08

2017-12-04

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
04.12.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, ser królewski, papryka czerwona, pieczywo pszenno-razowe, herbata malinowa. Zupa krem z  zieloną fasolką, szpinakiem i św czosnkiem. Ziemniaki z koprem, polędwiczki drobiowe z płatkami migdałów, marchewka z groszkiem. Strucla z twarogiem wanilią żurawiną i kruszonką.
05.12.2017
WTOREK
Kasza manna na mleku z owocami, polędwica z indyka, plasterki ogórka, pieczywo mieszane, herbata z cytryną. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ryż knorr, paprykarz z piersi kurczaka z warzywami, surówka bułgarska. Budyń waniliowy na mleku z musem owocowym.
06.12.2017
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i miodem, pasztet szefowej, kiełki, herbata z pomarańczami i imbirem. Zupa krem z pora ze śmietaną i piersią z indyka. Ziemniaki z koprem, kotleciki schabowe, kapusta zasmażana z koperkiem. Lukrowane mikołaje drożdżowe z rodzynkami i mąką żytnią.
07.12.2017
CZWARTEK
Pasta warzywna z zieloną soczewicą, żywiecka podsuszana, papryka mix, kakao, pieczywo pszenno-żytnie. Zupa jarzynowa z komosą ryżową i koprem. Pierogi ruskie z duszoną cebulką, surówka z białej kapusty z czerwoną fasolą, kukurydzą i natką pietruszki. Mix owoców
08.12.2017
PIĄTEK
Twarożek kremowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ser salami, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa, pieczywo mieszane. Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z koprem. Makaron lubella z twarogiem, masłem, miodem i bułką tartą. Jabłko, placek drożdżowy z mąką kokosową, morelami i kruszonką.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.