Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 

Menu od 2017.11.13 do 2017.11.17

2017-11-13

DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
13.11.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka morlińska, twarożek ze szczypiorkiem, papryka zielona, pieczywo pszenno-razowe, herbata z pomarańczami. Zupa jarzynowa krem z zieloną fasolką, szpinakiem, bakłażanem i św czosnkiem. Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie, kasza pęczak, surówka z marchewki z ananasem. Strucla z mąką razową, twarogiem, owocami i żurawiną.
14.11.2017
WTOREK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i miodem, sucha żywiecka, sałata masłowa, herbata miętowa ,pieczywo mieszane. Zupa krupnik z natką pietruszki. Makaron ze szpinakiem boczkiem parzonym, śmietaną i św czosnkiem. Kisiel
truskawkowy z porzeczkami, flipsy.
15.11.2017
ŚRODA
Pasta warzywna z zieloną soczewicą i natką pietruszki, szynka z kurczaka, plasterki ogórka kisz, kakao, pieczywo. Zupa grochowa z chudą kiełbaską. Kopytka w sosie myśliwskim z warzywami,serem i św ziołami. Mix
owoców.
16.11.2017
CZWARTEK
Kasza manna na mleku z bananami, szynkowa, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa krem z dyni z natką pietruszki i śmietaną. Ziemniaki z koprem, bitka ze schabu w sosie, kapusta zasmażana. Rogaliki
z mąką
kokosową,
twarogiem
i rodzynkami.
17.11.2017
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser ementaler, dżem, ogórek św, herbata z miodem i cytryną, pieczywo mieszane. Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Ziemniaki z masłem i koprem, paluszki rybne z fileta, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek. Ryż
z jabłkami,
cynamonem i cukrem trzcinowym i jogurtem naturalnym.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.