Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
10.12.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Indyk pieczony, ser tylżycki, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa ogórkowa. Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z brokułami, św czosnkiem i bazylią. Jabłko,
mandarynka,
chrupki
kukurydziane.
11.12.2018
WTOREK
Parówki morliny, ketchup, dżem brzoskwiniowy, pieczywo pszenno- razowe, herbata z pomarańczami i imbirem. Zupa krem z zielonej fasolki i zielonej ciecierzycy z pietruszką. Ziemniaki z koprem, kotleciki mielone, buraczki. Rogaliki
z musem
owocowym
i twarogiem.
12.12.2018
ŚRODA
Pasztet szefowej, ser salami, ogórek kiszony, pieczywo pszenno-żytnie, herbata malinowa z cytryną. Zupa jarzynowa z kluseczkami i koperkiem. Ryż jaśminowy, marynowana pałka z kurczaka, surówka z pekińskiej, ogórka, marchewki, kukurydzy, cytryny. Naleśniki
z dżemem
i twarogiem.
13.12.2018
CZWARTEK
Zupa mleczna z pełnoziarnistymi płatkami owsianymi z miodem, szynka z kurczaka, papryka zielona, pieczywo mieszane, herbata miętowa. Barszcz zabielany. Łazanki z duszoną cebulką, boczkiem parzonym i chudą kiełbaską. Chałka
serowa
z rodzynkami
i kruszonką.
14.12.2018
PIĄTEK
Twarożek kremowy z mango, pasta z makreli, dżem truskawkowy, paseczki papryki, herbata z pigwą i malinami. Zupa krem z brokuła ze śmietaną. Pizza z szynką, pomidorami i mozarellą, sos pomidorowy. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.