Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
01.04.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Ser ementaler, polędwica z indyka, ogórek kiszony, pieczywo pszennorazowe, herbata z malinami. Zupa krem z brokuła ze śmietaną. Spaghetti w sosie ze świeżych pomidorów, bazylią, czosnkiem i mozarellą. Placek
drożdżowy
z kruszonką,
maślanka.
02.04.2019
WTOREK
Pasta z czerwonej fasoli z duszoną czerwoną cebulką, szynka wieprzowa, ogórek św, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa węgierska z kluseczkami i śmietaną. Kasza pełnoziarnista pęczak, gulasz wieprzowy, surówka z marchewki z brzoskwiniami i sokiem z limonki. Kasza
manna
na mleku
z musem
wiśniowym.
03.04.2019
ŚRODA
Pasztet szefa ze śliwką, kiełki rzodkiewki, szynka delikatesowa z kurcząt, pieczywo pszenno-razowe, herbata z imbirem. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ziemniaki z koprem, gołąbki w sosie pomidorowym z warzywami i św bazylią. Mix
owoców.
04.04.2019
CZWARTEK
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, szynka hetmańska, mix papryki, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z wiśniami. Zupa krem z marchewki z pomarańczą. Ryż jaśminowy, marynowana pałka z kurczaka, surówka z kapusty z fasolą:czerwoną i białą, kukurydza. Strucla
z mąką
kokosową,
twarogiem
i owocami
goi.
05.04.2019
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, ser tylżycki, pieczywo pszenno-razowe, herbata czarna z melisą. Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą i koprem. Ziemniaki z koprem, paluszki z fileta, surówka z kiszonej kapusty z olejem z pestek winogron Mandarynka,
kiwi,
gruszka.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.