Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
15.01.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka z indyka, twarożek z rzodkiewką, ogórek kiszony, herbata z cytryną, pieczywo pszenno-razowe. Zupa jarzynowa krem z zieloną fasolką. Łazanki z kapustą chudą kiełbaską i boczkiem parzonym. Owoce.
16.01.2018
WTOREK
Szynka gotowana, owsianka na mleku z miodem, sałata masłowa, herbata malinowa, pieczywo mieszane. Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Ziemniaki z koprem, polędwiczki drobiowe na parze, marchewka z groszkiem na maśle.

Pudrowane
donaty.

17.01.2018
ŚRODA
Kasza manna na mleku z musem owocowym, sopocka drobiowa, papryka, herbata z pomarańczami i imbirem, pieczywo mieszane. Zupa porowa ze śmietaną. Zapiekanka ziemniaczana z indykiem, siedmioma warzywami, św czosnkiem i mozarella. Ryż z jabłkami
i cynamonem.
18.01.2018
CZWARTEK
Pasta z piersi kurczaka, żywiecka podsuszana, kiełki brokuła, kakao, pieczywo pszenno-razowe. Zupa selerowa z koprem i śmietaną. Kasza pełnoziarnista pęczak, bitka ze schabu w sosie , sur z buraczków z sokiem z cytryny. Jabłko
w cieście
francuskim.
19.01.2018
PIĄTEK
Ser ementaler, twarożek kremowy kanapkowy, dżem brzoskwiniowy, herbata miętowa, pieczywo pszenno-żytnie. Zupa jarzynowa krem z brokułami i szpinakiem. Ziemniaki z koprem, koreczki rybne z fileta mintaja, sur z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.