Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
19.06.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Pasta twarogowa z truskawkami,
Szynka delikatesowa,
Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa krem koperkowy z grzankami,
Makaron lubella w sosie bolońskim ze świeżymi pomidorami, czosnkiem i bazylią

Strucla
z owocami,
twarogiem
i kruszonką,
Woda

20.06.2017
WTOREK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
Żywiecka podsuszana,
Ogórek świeży,
Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa jarzynowa z zieloną fasolką i cukinią,
Fileciki z kurczaka,
Ziemniaki z koperkiem,
Mizeria na jogurcie naturalnym
Ryż
z truskawkami,
świeżą miętą
i jogurtem
21.06.2017
ŚRODA
Pasta twarogowa z avokado i sokiem z limonki,
Polędwica miodowa,
Kiełki,
Masło,
Pieczywo,
Herbata owocowa
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki,
Racuchy z jabłkami Maślanka
Owoc,
Flipsy
22.06.2017
CZWARTEK
Pasta drobiowa szefa,
Ser ementaler,
Pomidor,
Masło,
Pieczywo,
Herbata owocowa
Zupa krem z pietruszki ze świeżym ananasem Paprykarz z piersi kurczaka z pięcioma warzywami,czosnkiem i papryką węgierską,
Ryż długoziarnisty
Rogaliki
z owocami,
Maślanka
23.06.2017
PIĄTEK
Pasta twarogowa z łososiem,
Dżem owocowy,
Szczypiorek,
Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa barszcz zabielany,
Krokieciki z dorsza,
Ziemniaki opiekane,
Surówka z białej kapusty z ogórkiem świeżym, kukurydzą,czerwoną fasolą i natką pietruszki
Mix
owoców

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.