Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
18.09.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Pasta twarogowa z wanilią i sokiem z cytryny, szynka delikatesowa z kurcząt, ogórek świeży, herbata owocowa, pieczywo pszenno-żytnie Zupa krem z dyni z natką pietruszki, Makaron z twarogiem, miodem i musem porzeczkowo malinowym Chałka z makiem i owocami goi
19.09.2017
WTOREK
Ser ementaler, pasztet babuni, papryka paski mix, herbata malinowa, pieczywo Zupa jarzynowa ze szpinakiem i świeżym czosnkiem, zraziki wieprzowe w sosie, ziemniaki z koprem, buraczki Ciasto marchewkowe z cynamonem
20.09.2017
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, polędwica z indyka, sałata rollo i mix, pieczywo mieszane, herbata Zupa kalafiorowa z koprem i śmietaną, krokiety ze szpinakiem i indykiem zapiekane mozarellą Owoce
21.09.2017
CZWARTEK
Placek drożdżowy z wiśniami, kakao, żywiecka podsuszana, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-razowe Zupa krem z pora ze śmietaną, marynowany filecik z kurczaka, ryż jaśminowy, sos koperkowo jogurtowy, gotowane warzywa Rogaliki z owocami
22.09.2017
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, dżem, ser królewski, pieczywo pszenno-żytnie, herbata miętowa Zupa ogórkowa, nugetsy z dorsza, ziemniaki z masłem i koprem, surówka z białej kapusty z marchewką kukurydzą, ogórkiem i jogurtem Winogrona, flipsy

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.