Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
12.11.2018
PONIE-
DZIAŁEK
     
13.11.2018
WTOREK
Twarożek z brzoskwiniami, ser ementaler, papryka czerwona, pieczywo pszenno-razowe, herbata malinowa. Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i natką pietruszki. Makaron penne ze szpinakiem ze św czosnkiem , bazylią i mozarellą. Mix
owoców.
14.11.2018
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami, szynka hetmańska, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa krem z zielonego groszku ze śmietaną. Ziemniaki z koperkiem, kotleciki schabowe panierowane, marchewka z groszkiem. Biszkopty,
jabłko.
15.11.2018
CZWARTEK
Parówki morlińskie, dżem wiśniowy, ogórek, ketchup, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Ryż jaśminowy, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej. Ryż
na mleku
z miodem
i cukrem
trzcinowym.
16.11.2018
PIĄTEK
Pasta z makreli, ser salami, twarożek z rzodkiewką, kiełki buraka, pieczywo pszenno-razowe, herbata miętowa. Zupa grochowa. Łazanki z kapustą duszoną cebulką i chudą kiełbaską. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.