Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
15.10.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Pasta warzywna z zieloną soczewicą, szynka gotowana, papryka zielona, pieczywo pszenno-razowe, herbata wiśniowa. Zupa jaglana z koperkiem. Makaron lubella świderki w sosie ze św pomidorów, czosnku i bazylii. Placek
z mąką
razową
z twarogiem
i owocami.
16.10.2018
WTOREK
1/2 jajka, polędwica drobiowa, ogórek św, pieczywo pszenno-żytnie, herbata malinowa. Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z natką pietruszki. Ryż długoziarnisty, pulpeciki wieprzowe w sosie, fasolka z bułką tartą na maśle. Mix
owoców.
17.10.2018
ŚRODA
Pasta z piersi kurczaka, ser salami, ogórek kiszony, pieczywo pszenno-razowe, herbata z imbirem. Zupa z cukinii i papryki pieczonej. Ziemniaki z koprem, polędwiczki panierowane z płatkami migdałowymi, sur z kapusty, marchewki i ogórka. Kisiel
truskawkowy,
chrupki
kukurydziane.
18.10.2018
CZWARTEK
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, polędwica sopocka, kiełki lucerny, pieczywo mieszane, herbata z cytryną. Zupa fasolowa. Kaszotto z duszoną cebulką i piersią z indyka, surówka z buraczków. Budyń
czekoladowy
z sosem
waniliowym.
19.10.2018
PIĄTEK
Pasta z makreli ze szczypiorkiem, ser królewski, dżem brzoskwiniowy, pieczywo mieszane, herbata z melisą. Zupa krem z zielonego groszku i szpinaku. Babka ziemniaczana, jogurt naturalny. Jabłko,
winogrona,
banan.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.