Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
21.05.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, szynka gotowana, pomidor ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa zielony krem z natką pietruszki. Makaron lubella w sosie bolońskim ze św bazylią i serem. Mix
owoców.
22.05.2018
WTOREK
Twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, żywiecka parzona, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa krupnik z natką pietruszki. Ryż długoziarnisty, pierś z kurczaka na parze, sos, warzywa z wody z masłem. Strucla
z owocami,
twarogiem
i kruszonką.
23.05.2018
ŚRODA
Kasza manna na mleku z bananami, schab w majeranku, ogórek św, pieczywo mieszane, herbata malinowa. Zupa jarzynowa z kalafiorem i koprem. Ziemniaki z masłem i koperkiem, klopsiki wieprzowe w sosie, surówka z młodej kapusty pekińskiej z ogórkiem św i sokiem z cytryny. Budyń
czekoladowy
z sosem
waniliowym.
24.05.2018
CZWARTEK
Pasztet szefa ze śliwką, polędwica z indyka, sałata lodowa, pieczywo pszenno-razowe, kakao. Zupa żurek z białą kiełbasą. Zapiekanka warzywno-ziemniaczana z piersią z kurczaka z sosem śmietanowym i mozarellą. Kisiel
owocowy,
ciasteczka
maślane.
25.05.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser królewski, pomidor, pieczywo mieszane, herbata z cytryną. Zupa węgierska regionalna z kluseczkami. Kopytka z jogurtem naturalnym i cukrem trzcinowym. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.