Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
15.05.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek śmietankowy z truskawkami
Krakowska parzona,
Ogórek kiszony,
Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa jarzynowa krem z cukinią, dynią i czosnkiem Makaron w sosie bolońskim z ziołami i serem Strucla
z owocami
i kruszonką
16.05.2017
WTOREK
Parówki morlińskie,
Ser salami,
Ketchup, Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa porowo ziemniaczana ze śmietaną,
Kotleciki schabowe,
Ziemniaki,
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sokiem z cytryny
Chałka
z dżemem
truskawkowym
17.05.2017
ŚRODA
Szynka hetmańska,
Twarożek z wiśniami,
Mix papryki, Masło,
Pieczywo,
Herbata
Zupa krem z zieloną fasolą Zapiekanka ziemniaczana z jarzynami, mięsem i serem Bułka
pszenna
z sałatą,
serem
i szynką
18.05.2017
CZWARTEK
Pasztet drobiowy,
Salami,
Rzodkiewka,
Masło,
Pieczywo mieszane,
Kakao
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z natką pietruszki,
Marynowana pałka z kurczaka,
Ryż z groszkiem zielonym Surówka z marchewki, selera i ananasa z jogurtem naturalnym
Krążki
marchewki,
Jabłko,
Flipsy
19.05.2017
PIĄTEK
Pasta z makreli ze szczypiorkiem,
Ser królewski,
Ogórek świeży, Masło,
Pieczywo mieszane,
Herbata
Zupa pomidorowa krem ze śmietaną i bazylią,
Pierogi z owocami, śmietana kremowa
Mix
owoców

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.