Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
04.02.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Twarożek kremowy z mango, polędwica sopocka, ogórek, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa krem jaglana z koprem. Makaron lubella świderki w sosie neapolitańskim ze św bazylią, miętą, mozarellą i czosnkiem. Bułeczki
maślane
z rodzynkami
i makiem.
05.02.2019
WTOREK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, polędwica z indyka, sałata lodowa, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki. Ziemniaki z koprem, fileciki z piersi kurczaka, surówka z selera, marchwi, jabłka z sokiem z cytryny. Chałka
serowa
z kruszonką
i owocami goi.
06.02.2019
ŚRODA
Parówki morlińskie, ketchup, dżem morelowy, ogórek św, herbata malinowa, pieczywo pszenno-razowe. Zupa grochowa ze św majerankiem. Kasza pełnoziarnista wiejska, gulasz z szynki, plasterki ogórka kiszonego. Budyń
waniliowy
z sosem
czekoladowym.
07.02.2019
CZWARTEK
Pasztet drobiowy, szynkowa wieprzowa, kiełki rzodkiewki, pieczywo pszenno-żytnie, kakao. Zupa gulaszowa z natką pietruszki. Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem. Mix
owoców.
08.02.2019
PIĄTEK
Połówka jajka, ser królewski, dżem morelowy, pomidor, pieczywo pszenno-razowe, herbata miętowa z melisą. Zupa jarzynowa z łososiem mleczkiem kokosowym i św kolendrą. Pizza z pomidorami, szynką, mozarellą z sosem ze św pomidorami. Banan,
chrupki
kukurydziane.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.