Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
16.09.2019
PONIE-
DZIAŁEK
Polędwica z indyka, ser ementaler, mix papryki, sałata lodowa, pieczywo pszenno-razowe, masło, herbata z cytryną. Zupa ogórkowa. Makaron świderki lubella w sosie śmietanowo-serowym z mozarellą, św czosnkiem i bazylią ogrodową. Mix
owoców.
17.09.2019
WTOREK
Owsianka na mleku z miodem lipowym, polędwica sopocka, ogórek św, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata z pomarańczami i św miętą. Zupa jarzynowa z czerwoną i zieloną soczewicą. Ziemniaki z koprem, gołąbki w sosie pomidorowym, mizeria na jogurcie naturalnym. Placek
z mąką
konopną
ze śliwkami
i kruszonką.
18.09.2019
ŚRODA
Pasta z białej fasoli ze św bazylią, żywiecka podsuszana, pomidor, pieczywo pszenno-razowe, masło, kakao. Zupa krem z buraka ze św majerankiem. Kasza wiejska, paprykarz z piersi kurczaka z warzywami, słod Bułeczki
maślane
z rodzynkami,
makiem
i czarnuszką.
19.09.2019
CZWARTEK
Połówka jajka, pasztet drobiowy, rzodkiewka, sałata masłowa, pieczywo pszenno-żytnie, masło, herbata miętowa z melisą. Zupa pomidorowa z ciecierzycą i koprem. Pierogi ruskie (własna produkcja) z duszoną cebulką, surówka z kapusty pekińskiej, fasoli, ogórka na oliwie. Mix
owoców.
20.09.2019
PIĄTEK
Pasta z makreli ze szczypiorkiem, ser edamski, dżem morelowy, kiełki rzodkiewki, ogórek św, pieczywo mieszane, herbata zielona z malinami. Zupa porowo-ziemniaczana z koprem włoskim. Ziemniaki z koperkiem, kotleciki w chrupiącej panierce, surówka coleslaw. Jogurt
naturalny
z musli.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne