Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
17.09.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Ser królewski sierpc, szynka wiśniowa, papryka mix, pieczywo pszenno-razowe, herbata z cytryną. Zupa krem z marchewki z pomarańczą. Makaron kolanko z twarogiem chudym, miodem i bułką tartą na maśle. Mix
owoców.
18.09.2018
WTOREK
Parówki morlińskie, ketchup, ogórek św, dżem truskawkowy, pieczywo pszenno-żytnie, herbata owocowa. Zupa fasolowa. Kasza pełnoziarnista wiejska, bitka wieprzowa (schab) w sosie własnym, buraczki. Rogaliki
z twarogiem
i rodzynkami.
19.09.2018
ŚRODA
Szynka z indyka, pasta warzywna z czerwoną soczewicą, pomidor, herbata z pigwą, pieczywo pszenno-razowe. Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki. Ryż długoziarnisty z zielonym groszkiem, pieczona pałka z kurczaka, mizeria na jogurcie nat. Naleśniki
z twarogiem
i dżemem.
20.09.2018
CZWARTEK
1/2 jajka, polędwica z indyka, kiełki lucerny, pieczywo pszenno-żytnie, herbata miętowa. Zupa jaglana z koperkiem. Penne w sosie serowym z indykiem i św czosnkiem, paseczki papryki. Kasza
manna
na mleku
z musem
owocowym.
21.09.2018
PIĄTEK
Jajecznica z szynką, pomidor, dżem, herbata z cytryną, bułka paryska. Zupa krem z dyni ze św bazylią. Pierogi z wiśniami, jogurt naturalny, cukier trzcinowy. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.