Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
13.08.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, ser ementaler, papryka czerwona, pieczywo pszenno-razowe, herbata owocowa. Zupa krem z zielonego groszku ze śmietaną i natką pietruszki. Ryż długoziarnisty, marynowana pałka z kurczaka, surówka z młodej kapusty. Banan,
chrupki
kukurydziana
14.08.2018
WTOREK
Kasza manna na mleku z owocami leśnymi, sucha krakowska, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa pomidorowa z ciecierzycą i koprem. Makaron lubella ze szpinakiem św czosnkiem i bazylią. Mix
owoców,
ciasteczka
maślane.
15.08.2018
ŚRODA
Pasztet szefa, ser królewski, ogórek św, pieczywo pszenno-razowe, herbata miętowa z melisą. Zupa jarzynowa z mięsem z kurczaka. Kasza jęczmienna wiejska, pieczeń rzymska w sosie, marchewka z groszkiem na maśle. Kisiel
truskawkowy,
flipsy.
16.08.2018
CZWARTEK
Pasta twarogowa z mango, indyk pieczony, papryka żółta, pieczywo mieszane, herbata malinowa. Barszcz ukraiński. Łazanki z młodą kapustą boczkiem parzonym i koprem. Mix
owoców,
ciasteczka.
17.08.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ser tylżycki, kakao, pieczywo pszenno-razowe. Zupa ogórkowa. Ziemniaki na parze z koprem, paluszki rybne z fileta, mizeria z jogurtem naturalnym. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.