Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
11.06.2018
PONIE-
DZIAŁEK
Polędwica z indyka, ser królewski, ogórek św, pieczywo pszennorazowe, herbata malinowa. Zupa krem jarzynowy z brokułami i śmietaną. Makaron penne w sosie śmietanowym z kurczakiem czosnkiem i św ziołami. Chałka
serowa
z rodzynkami
i kruszonką.
12.06.2018
WTOREK
Twarożek kremowy kanapkowy, sucha krakowska, pomidor, pieczywo pszenno-żytnie, herbata z cytryną. Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Ziemniaki na parze z koperkiem, kotleciki mielone, marchewka z groszkiem. Kisiel
owocowy,
ciasteczka
maślane.
13.06.2018
ŚRODA
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, szynka bohuna, sałata masłowa, pieczywo mieszane, herbata owocowa. Zupa ogórkowa. Pełnoziarnista kasza jęczmienna, paprykarz z piersi indyka, warzywa na parze z masłem i bułką tartą. Ryż z jabłkami,
bananami
i cynamonem,
jogurt
naturalny.
14.06.2018
CZWARTEK
Pasta warzywna z czerwoną fasolą z koperkiem, polędwica sopocka, ogórek św, pieczywo pszennorazowe, kakao. Zupa gulaszowa. Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem. Owoc.
15.06.2018
PIĄTEK
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser, rzodkiewka, pieczywo pszennożytnie, herbata malinowa z melisą. Zupa krem z zielonego groszku z grzankami. Paluszki z dorsza, ziemniaki na parze z koprem, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z pestek winogron. Mix
owoców.

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.