Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. CZYTAJ_WIECEJ..

 
DZIEŃ TYGODNIA ŚNIADANIE OBIAD PODWIE-
CZOREK
20.11.2017
PONIE-
DZIAŁEK
Szynka delikatesowa z kurcząt, Twarożek z rzodkiewką, ogórek świeży, pieczywo pszenno-razowe, herbata z pomarańczami. Zupa krem z brokuła z koprem i śmietaną, marynowana pałka z kurczaka, ziemniaki z masłem i koprem, surówka colesław Jogurt
naturalny
z owocami,
flipsy
21.11.2017
WTOREK
Pasztet szefowej, ser tylżycki, ogórek kiszony herbata miętowa, pieczywo mieszane. Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z koprem, pierogi z mięsem z duszoną cebulką, surówka z marchewki z brzoskwiniami i sokiem z cytryny Jabłko,
krążki
marchewki
22.11.2017
ŚRODA
Owsianka na mleku, polędwica z indyka, sałata masłowa pieczywo, herbata Zupa barszcz zabielany, Zapiekanka ziemniaczana z warzywami, piersią z kurczaka pod beszamelem i mozarellą Budyń
śmietankowy
na mleku
z owocami
23.11.2017
CZWARTEK
Schab pieczony, kremowy twarożek, pieczywo pszenno-żytnie, kakao Zupa jarzynowa z natką pietruszki, mięsem z indyka i kaszą jaglaną, Makaron lubella w sosie bolońskim ze świeżymi ziołami, czosnkiem i mozarellą Ślimaki
drożdżowe
z twarogiem,
rodzynkami
i kruszonką
24.11.2017
PIĄTEK
Pasta z makreli, ser królewski, dżem, paseczki papryki, herbata z miodem i cytryną, pieczywo mieszane. Zupa ogórkowa Naleśniki z twarogiem i dżemem Banan

 

ALERGENY

  • Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień,
  • Mleko i produkty pochodne,
  • Seler i produkty pochodne,
  • Jaja i produkty pochodne,
  • Ryby i produkty pochodne

 

Wszystkie zupy przygotowywane są na wywarach z mięsa wieprzowego lub mięsa drobiowego.
Wypieki cukiernicze podawane na podwieczorki wykonywane są przez Nas.
Kotlety w panierce przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym.